Peer support - en kompis som förstår

Har du också fått en cancerdiagnos? I så fall kan en så kallad peer supporter kanske vara något för dig. Det är en person som själv har haft cancer som barn eller ungdom, som vet hur det är och hur det känns, och som med sin erfarenhet valt att stötta andra barn och ungdomar med cancer.

När man drabbas av cancer förändras vardagen. Du kan komma att tillbringa mycket tid på sjukhus och livet ställs på ända. Mitt i allt det där kan det vara bra att ha någon att prata eller umgås med, någon som vet hur det är att ha cancer, som varit med om det själv. Du väljer själv vad du vill göra med din peer supporter.

Ni kan hitta på något roligt, träffas och prata eller kanske bara ha kontakt med varandra via mejl eller sms. Du bestämmer.

Vi som är peer supporters

Peer supporters är alla över 18 år och har haft olika typer av barncancer. Nu arbetar de ideellt med att stötta andra som drabbats av barncancer. De har rekryterats av Barncancerfonden, fått utbildning och handledning och är redo att möta dig som vill ha en kompis med liknande erfarenheter som du.

Är du förälder till ett barn som har cancer?

Peer supporters finns för barn i alla åldrar. Vi kan läsa sagor, sjunga med ditt barn, leka, se på film, spela dataspel eller fika. Vi kan finnas som stöd, lekkamrat och avlastning. Ta kontakt med oss om du är nyfiken, så berättar vi mer!

Kontaktpersoner

  • Lina Noon

    Lina Noon

    Projektledare Råd och stöd